Scoli de soferi

Despre si pentru scolile de soferi din Bacau

In Bacau viitorii soferi au de ales dintre cateva nume destul de populare de scoli de soferi, iar aceasta diversitate este in primul rand in avantajul clientilor. Inainte de a face o alegere trebuie tinut cont de faptul ca Ministerul Transporturilor intentioneaza sa inaspreasca conditiile de functionare ale acestor scoli astfel incat sa descurajeze firmele neserioase care nu au ce cauta pe o astfel de piata.

Calitatea viitorilor soferi si participanti in trafic este determinata direct de calitatea scolii si instructorilor cu care acestia isi fac stagiul de pregatire, din acest motiv se urmareste ridicarea stachetei in materie de pregatire pentru examenul de conducere.

Scolile de soferi neperformante vor disparea de pe piata

Desi viitorii soferi din Bacau au de ales dintre cateva nume de incredere ale scolilor de soferi de renume, acestia nu trebuie sa se lase tentati de preturi mai mici ale unor scoli mai putin competitive din punct de vedere al calitatii. In caz contrar, viitorii soferi risca sa isi desfasoare intreaga perioada de pregatire pe masini defecte, in conditii deloc potrivite pentru deprinderea abilitatilor necesare promovarii examenului pentru obtinerea permisului.

Conform unei statistici comunicate de RAR la nivelul intregii tari s-au descoperit cateva sute de masini ale scolilor de soferi aflate in neregula, dintre care o treime neconforme cu reguli de securitate rutiera si 2% care reprezentau pericol iminent de accidente.

Un astfel de parc auto pune in pericol inclusiv viata cursantilor si impiedica o insusire rapida si corecta a abilitatilor necesare conducerii autovehiculul propriu dupa promovarea examenului.

Din fericire scoliile de soferi neperformante sau care sunt descoperite cu astfel de probleme isi vor pierde pe viitor licenta. Un ordin impus de ministerul Transporturilor va forta scolile de soferi sa mentina standardele ridicate, astfel scolile in care promovabilitatea este sub 50% doi ani consecutiv isi vor pierde licenta.

Este greu de estimat cate scoli de soferi din Bacau ar fi afectate de o astfel de prevedere, cert este faptul ca cele ramase vor fi mai competitive, iar cei care castiga sunt viitorii soferi.

Scolile de soferi din Bacau isi instaleaza camere pe masini

Presiunea pentru performanta nu este singura schimbare cu care se confrunta si la care vor trebui sa se adapteze scolile de soferi din judet. Un alt proiect emis de ministerul Transporturilor, scolile de soferi sunt obligate sa isi instaleze camere pe autovehiculele folosite in timpul examenului pentru obtinerea permisului.

Aceasta regula nu se limiteaza la categoria B, ci este valabila pentru toate categoriile, exceptie facand doar motocicletele si mopedele. Intentia este aceea de a descuraja orice tentativa de fraudare a examenului, iar imaginile captate de camerele de pe masinile de examen vor fi stocate de catre Serviciul Public Comunitar de Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor fara posibilitatea de a fi accesate de persoane din exterior.

Toate aceste masuri au ca scop final stimularea scolilor de soferi din Bacau si din alte judete ale tarii pentru performanta in conditiile in care la nivel de judet rata de promovabilitate a examenului de obtinere a permisului auto a fost in anul 2013 de 25% la prima incercare. Din numarul de viitori soferi care se prezinta pentru sustinerea examenului jumatate pica proba teoretica, iar din cei care promoveaza aceasta proba, o alta jumatate nu reuseste sa treaca de proba practica.

Acordă o notă
[Total: 0 Mediu: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.